dd

El Valle er en pittoresk lille landsby omkring to timers kørsel fra Panama City. Men den har en unik beliggenhed, nemlig indeni et udslukt vulkankrater. Faktisk verdens næststørste beboede krater. Den frugtbare vulkanske jord og den eftertragtede beliggenhed bragte de første indbyggere til dette uddøde vulkankrater for mere end tusind år siden.

Vi starter vores besøg med en 1½ til 2 timers vandretur, der fører os gennem frodig regnskov til toppen af ​​”Sleeping Indian Mountain”. Fra dette fantastiske udsigtspunkt kan vi overskue på hele krateret og den lille landsby, der har ca. 8000 beboere. Landsbyens befolkning består af Ngöbe indianere, dog med ca. 1/5 landarbejdere, som er af anden afstamning.

Efter vores nedstigning fra bjerget og et lækkert og typisk panamansk måltid i en lille restaurant, besøger vi den lokale sommerfuglehave, hvor vi kan beundre et stort udvalg af disse smukke skabninger, herunder den betagende Blå Morfo.

Vi gør stop ved det lokale marked i El Valle. Her kan vi beundre regionens forskellige former for brugskunst samt blomster, frugter og grønsager. Hertil kommer flere af de oprindelige folk for at sælge deres kurveflet og andre hjemmegjorte ting.

Kategorier: Panama