Tur til Emberá indianerne

Vi kører nordpå med bus til Alajuela-søen. Her går vi ombord i mindre både, der sejler os op ad Rio Chagrés floden med jungle til begge sider.

Vi besøger Emberá indianerne, der har bevaret deres 1000-år gamle kultur og traditioner. Deres lille landsby hedder Embera Drúa, og den blev grundlagt af to familier, som måtte flygte fra deres hjemsted i Darien-området, hvor de var under stadige angreb fra den colombianske guerilla. Det er som en rejse tilbage i tiden. Vi oplever deres landsby, og vi tager på en lille vandring i regnskoven, hvor vi får forklaret om de forskellige planter og deres medicinske virkninger. Landsbybefolkningen lever af regnskoven og af, hvad de kan fiske i floden. Vi får friskfangede fisk til frokost.

Emberaindianerne er mestre i at flette kurvevarer, og de har lavet et lille udsalg af deres fine produkter. De er ligeledes dygtige til at udskære figurer i træ samt i taguanødder (vegetabilsk “elfenben”). Tag badetøj med, det er forfriskende med en dukkert i floden efter at have vandret i regnskoven. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Panama City. Middagsmad på egen hånd.

Kategorier: Panama

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *